maandag 12 mei 2014

HR 19 Organisatiekunde 1


Op welke manier organiseert jullie groepering zich (vereniging, federatie, platform, e.d.) en welk beeld presenteren zij over zichzelf naar buiten? Vergelijk dit met het beeld dat organisaties die de groepering begeleidt of ondersteunt naar buiten toe uitdraagt over de groepering. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen? En hoe vallen deze overeenkomsten of verschillen te verklaren?

De BOSK is dé vereniging van en voor mensen met een handicap en hun ouders. Mensen met een aangeboren motorische handicap, een spraaktaalstoornis kunnen bij de BOSK terecht. De BOSK geeft informatie, adviseert, brengt lotgenotencontact tot stand en behartigt de belangen van mensen met een motorische handicap. Jongeren en volwassen met een handicap kunnen zelfstandig lid worden. Het werkterrein van de BOSK is de afgelopen jaren breder geworden, maar het gaat altijd om mensen die vanaf hun jeugd/geboorte gehandicapt zijn. Uiteraard vergeten we ook de mensen in hun omgeving niet, zij kunnen ook lid worden. Al ruim 50 jaar is de BOSK dé vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders. Uiteraard vergeten we ook de mensen in hun omgeving niet. De BOSK geeft informatie, advies, brengt lotgenotencontact tot stand en behartigt de belangen van mensen met een motorische handicap.

De overeenkomsten met deze vereniging is dat ze opkomen voor de belangen van de leden van de verenging. En net zoals andere veringingen verstrekken zij informatie over de soorten beperkingen en mogelijkheden. Verschillen met andere veringingen is dat deze vereniging ook opkomt voor niet leden zoals mensen uit de omgeving.

Bron: http://www.bosk.nl/ geraadpleegd op 03-06-2014.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten